The study of PAINthings

Met ARTery onderzoeken wij hoe we in kunst kunnen uiten wat we voelen, verlangen, dromen en bedenken. Door middel van her-creatie van bekende en minder bekende kunstwerken delen we onze werkelijkheid met het publiek.

Een kerndoel van VetitusProductions is het doorbreken van taboes en het vergruizen van stigma’s. ARTery is ons eerste kunstproject waarmee we willen laten zien hoe wij dat aanpakken, en waarmee we onszelf aan jullie willen tonen.

We maken je als kijker deelgenoot van de emoties die wij ervaren in kink èn in kunst. We willen dat onze beelden je laten voelen: walging, afgunst, onmacht, ontzag, ontroering, verstilling. 

Kom maar. Voel maar. We willen laten zien wie wij zijn.

De kunstwerken die we kiezen zijn werken die ons raken. Werken met een verhaal, een emotie. Het ene werk is er eentje waar Saded niet over raakt uitgepraat, waarbij het voor haar simpelweg geen optie was om dit werk niet te doen. Het volgende werk is er eentje die ons allemaal op een bepaalde manier aangreep. Weer een ander werk moest gewoon want het is Bas zijn absolute lievelings.

We kiezen op basis van onderbuik. Van emotie. Van voelen dat deze klopt bij de rest, bij de serie, bij ons.

We kiezen vervolgens ellende die past bij wat we voelen door het schilderij. Iets dat past bij hoe wij de intentie en de emotie van de kunstenaar interpreteren, om dat vervolgens nog een tandje door te voeren. We onderzoeken waar het schuurt, waar het leeft, waar het bloedt. We onderzoeken de pijn-dingen, en dit is ons beeld.

Naar de inhoud springen